Visitation, børn og unge

Fra DCPTwiki
Skift til: navigering, søgning
Forløbsportal Diagnose hjerne2.jpgDiagnose hh.jpgDiagnose kraniospinal.png Diagnose mamma.jpgDiagnose esophagus.jpg Diagnose børn.jpgDiagnose lymfom.jpgDiagnose sarkom.jpgRecycle.pngIkon pelvis.jpg

DCPT har visitationsansvar for børn som skal modtage stråleterapi på AUH.

Børn med indikation til strålebehandling visiteres enten til protonterapi på DCPT, til protonterapi i udlandet eller til fotonbestråling på Kræftafdelingen. Afhængig af patientens diagnose visiteres patienten direkte til protonterapi eller fotonbestråling eller til en sammenlignende dosisplanlægning for at finde den bedste strålemodalitet.

Visitation børn.PNG

Visitation til sammenlignende dosisplanlægning: Patienten bliver visiteret til en lægesamtale og den sammenlignende dosisplanlægning. Denne vil typisk laves udfra allerede gennemførte diagnostiske scanninger. Det er kun sjældent nødvendig at barnet skal simuleres specifik til dette. Når den sammenlignende dosisplan foreligger, udvælger man den egnede strålemodalitet.

Visitation til protonterapi: Patienten bliver visiteret til enten at modtage protonterapi ved DCPT eller patienten bliver henvist til protonterapi i udlandet.

Visitation til fotonbestråling: Patienten bliver henvist til Kræftafdelingen.